Τα καλύτερα χύμα αρώματα τύπου στη θεσσαλονίκη

Θέλετε και σεις να βρείτε τα καλύτερα χύμα αρώματα τύπου στην Θεσσαλονίκη?

Τα αρώματα τύπου ή πιο ευρέως γνωστά στο εξωτερικό ως Perfume dupes έχουν κατακλύσει την αγορά της Θεσσαλονίκης και οι απανταχού φίλοι των αρωμάτων έχουν ξεκινήσει ένα άτυπο κυνήγι εντοπισμού της ποιοτικότερης επιλογής!

Πρόκειται για οικονομικές εκδόσεις διάσημων και ποιοτικών αρωμάτων που έχουν ως σκοπός τους να προσφέρουν το ίδιο αρωματικό προφίλ με τους “γνωστούς” συγγενείς τους, χωρίς ωστόσο να έχουν και την ίδια αυξημένη τιμή.

Υπάρχουν όμως πολύ μεγάλες διαφορές από άρωμα τύπου σε άρωμα τύπου και πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσουμε τις πιο ποιοτικές εκδοχές τους. Αυτές που όταν τις φοράμε, αν κάποιος μας μυρίσει δεν μπορεί να καταλάβει την διαφορά μεταξύ αυθεντικού και αρώματος τύπου.

Βασικές γνώσεις περί αρωμάτων τύπου

Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι τα αρώματα τύπου δεν είναι ολόιδια με τα designer αρώματα. Η σύνθεση του αρώματος μπορεί να διαφέρει από λίγο έως πολύ, το ίδιο και η μυρωδιά ή η προβολή του (το πόσο “απλώνεται” στον χώρο). Υπάρχει και το λεγόμενο sillage, το ίχνος αρώματος που αφήνουμε καθώς περπατάμε. Κάθε τύπος αρώματος έχει το δικό του προφίλ και τα δικά του χαρακτηριστικά, ωστόσο χρησιμοποιούμε αυτούς τους 4 παράγοντες για να κρίνουμε την ποιότητα ενός αρώματος.

Για να είναι επιτυχημένο ένα άρωμα τύπου, αρχικά θα πρέπει η σύνθεση του να πλησιάζει όσο το δυνατό γίνεται περισσότερο την original εκδοχή. Ιδανικά θέλουμε να έχουμε την ίδια αντίδραση και τα ίδια συναισθήματα όταν τα μυρίζουμε το ένα δίπλα στο άλλο.

Ένας τρόπος για να ξεχωρίσουμε τα ποιοτικά αρώματα τύπου είναι να δοκιμάσουμε απευθείας στο δέρμα μας το άρωμα και να δούμε την διάρκεια και το αρωματικό προφίλ του.

Ποτέ δεν πρέπει να δοκιμάζουμε τα αρωματα πάνω σε χαρτί. Το άρωμα αντιδρά με το ph του δέρματός μας, την λιπαρότητα και την ποσότητα μελανίνης που έχουμε και αλλάζει δραματικά. Το ίδιο άρωμα μπορεί να μυρίζει τελείως διαφορετικά, ανάλογα με το ποιός το φοράει.

Ταυτόχρονα, ενδείκνυται να δοκιμάσουμε το designer αρωμα επάνω μας και να δούμε άμεσα τις ομοιότητες και τις διαφορές.

Η πυραμίδα των αρωμάτων και η σύνδεση τους με τα χύμα αρώματα τύπου

Η παραδοσιακή ανάλυση και κατηγοριοποίηση των αρωμάτων γίνεται σε 3 φάσεις. Υπάρχουν οι νότες κορυφής (νότες κεφαλής), οι μεσαίες νότες (νότες καρδιάς) και οι νότες βάσης.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τα βασικά συστατικά της πυραμίδας του αρώματος που μας ενδιαφέρει, για να μπορέσουμε να συγκρίνουμε αποτελεσματικά αρώματα τύπου διαφορετικών εταιρειών ή αρώματα τύπου με designer fragrances.

Κεφαλή ή Νότες Κορυφής (Διάρκεια 15 έως 20 λεπτά από τον ψεκασμό)

Εδώ βρίσκονται τα συστατικά που γίνονται αντιληπτά αμέσως μετά τον ψεκασμό ενός αρώματος. Οι νότες κορυφής δίνουν την πρώτη εντύπωση και ειδικά όταν δοκιμάζουμε ένα άρωμα είναι αυτό που θυμόμαστε μετά. Εάν μυρίζουμε αρώματα σε tester χαρτιού μέσα σε ένα κατάστημα, συνήθως δεν μυρίζουμε κάτι πέρα από τις νότες κορυφής.

Καρδιά ή Μεσαίες Νότες

Οι μεσαίες νότες έρχονται στην επιφάνεια όταν οι νότες κορυφής εξασθενούν. Διαρκούν συνήθως από 2 έως 3 ώρες. Έχουν αργή απελευθέρωση, λειτουργούν μαζί με τις νότες βάσης και λέμε ότι δίνουν τον χαρακτήρα του αρώματος.

Βάση ή Νότες Βάσης

Οι νότες βάσεις είναι αυτές με την μεγαλύτερη διάρκεια, προσδίδουν βάθος και αντοχή. Εδώ συνήθως προτιμόνται πλούσιες, βαριές και με μεγάλη διάρκεια νότες. Συχνά συναντάμε ξυλώδεις νότες όπως σανταλόξυλο και κέδρο ή νότες όπως βανίλια, πατσουλί και κεχριμπάρι.

Πως ξεχωρίζουμε τα ποιοτικά, χύμα αρώματα τύπου

Αρωματικό προφίλ

Ένα χαρακτηριστικό των αρωμάτων τύπου χαμηλότερης ποιότητας είναι ότι δεν μπορούν να μιμηθούν την πλήρη φάση εξέλιξης του αρώματος. Έχουν την τάση να αποδίδουν πιστά τις νότες κορυφής π.χ. αλλά σταματάνε εκεί.

Αντιθέτως, τα αρώματα τύπου υψηλής ποιότητας μπορούν να μιμηθούν σε ικανοποιητικό βαθμό τις εναλλαγές στο αρωματικό προφίλ του εκάστοτε αρώματος και να αποδώσουν πιστά και τις 3 φάσεις.

Γι αυτό πρέπει να δώσετε χρόνο στο άρωμα σας να περάσει και από τα 3 στάδια, ούτως ώστε να δείτε με ακρίβεια την ομοιότητα με τις designer εκδοχές τους.

Εάν δοκιμάσετε τα χύμα αρώματα τύπου του parfum.gr, θα διαπιστώσετε την εξαιρετική διαύγεια των αρωμάτων και τις ξεχωριστές νότες που αναδεικνύονται ξεκάθαρα σε κάθε φάση. Ακόμα και οι “απαίδευτες” μύτες μπορούν εύκολα να αντιληφθούν την ποιότητα των αρωματικών ελαίων κάθε πρότασης μας.

Διάρκεια

Τα υλικά και οι νότες που έχει ένα άρωμα οριοθετούν και τις δυνατότητες του. Τα ξυλώδη αρώματα ή τα ανατολίτικα gourmand πχ έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια από τα “μπλέ” ή αλλιώς υδάτινα αρώματα.

Εάν έχουμε αυτό κατά νου, καταλαβαίνουμε γιατί δεν πρέπει ποτέ να συγκρίνουμε την διάρκεια αρωμάτων με νότες από τελείως διαφορετικές οικογένειες. Ωστόσο, είναι απόλυτα δόκιμο να συγκρίνουμε την διάρκεια αρωμάτων τύπου με την designer εκδοχή των γνωστών οίκων.

Τα χύμα αρώματα τύπου, ακριβώς επειδή έχουν τόσο προσιτή τιμή, μας δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τα αγαπημένα μας αρώματα και να δούμε την διάρκεια που έχουν επάνω στο δικό μας δέρμα, χωρίς να μετανιώσουμε επειδή επενδύσαμε ένα σεβαστό ποσό σε κάτι που μπορεί εν τέλει να μην μας ταιριάζει.

Μη διστάσετε να δοκιμάσετε το ίδιο χύμα αρωμα τύπου από διαφορετικές επιχειρήσεις, ούτως ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα για την διάρκεια που έχουν τα προϊόντα της κάθε μιας.

Ποσότητα ελαίου

Η σύνθεση ενός αρώματος βασίζεται στην αλκοόλη, στο νερό και στα δεκάδες αρωματικά συστατικά του. Τα μεμονωμένα αρωματικά συστατικά διαλύονται στο μίγμα αλκοόλης και νερού.

Κατά την επαφή του αρώματος με το δέρμα, η αλκοόλη εξατμίζεται και αναδυνύονται τα υπόλοιπα συστατικά αρωματικών και ελαίων. Το πόσο καλά αναμιγμένο είναι αυτό το μίγμα και το ποσοστό των αρωματικών ελαίων ως προς το σύνολο του αρώματος καθορίζουν και την ποιότητα, την ισχύ και την αξία ενός αρώματος.

Ποσοστά και τύπος αρώματος:

Parfum : 15-30 %
Eau de Parfum: 8–15 %
Eau de Toilette: 4–8 %
Κολόνια (Eau de Cologne): 3–5 %

Προτιμήστε αρώματα τύπου με υψηλής ποιότητα essence και υψηλό ποσοστό, ιδανικά άνω του 15%. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζετε ένα πλήρες αρωματικό προφίλ, με βάθος και διάρκεια.

Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν αρώματα για κάθε εποχή!

Τα αρώματα με υδάτινες νότες ταιριάζουν στους πιο ζεστούς μήνες. Τα βαριά, πικάντικα, γλυκά αρώματα από την άλλη είναι ιδανικά για τους χειμερινούς μήνες. Όταν δοκιμάζουμε την διάρκεια ενός αρώματος, πρέπει να θυμόμαστε την εποχή για την οποία δημιουργήθηκε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτό αποδίδει.

Όταν θα δοκιμάσετε την διάρκεια ενός “μπλε” υδάτινου αρώματος, θυμηθείτε ότι βάση σύνθεσης, δεν θα έχει την ίδια απόδοση στον κρύο χειμώνα με ένα βαρύ πικάντικο ή ξυλώδες άρωμα.

Θέλετε να μην καταλαβαίνει κανείς ότι φοράτε άρωμα τύπου?

Σας παρουσιάζουμε 6 επιλογές αρωμάτων τύπου, 3 για αντρες και 3 για γυναίκες, που η ποιότητα τους είναι εφάμιλλη με αυτή των designer επιλογών, στο 1/7 της τιμης τους!

Herself-Rodrigez Γυναικείο Άρωμα EDP

Ένα χύμα άρωμα τύπου, συσκευασμένο σε μπουκαλάκι χωρητικότητας 50ml και 100ml. Ξυλώδες λουλουδένιο άρωμα Eau De Parfum με 20% περιεκτικότητα σε έλαιο, ιδιαιτέρως κομψό που απευθύνεται σε γυναίκες. Χρησιμοποιεί νότες που συναντάμε σε πολύ γνωστά designer αρώματα, όπως π.χ. το For Her.

  • Νότες Κορυφής
    Τριαντάφυλλο, ροδάκινο
  • Νότες Μεσαίες
    Μόσχος
  • Νότες Βάσης
    Πατσουλί, κεχριμπάρι

My Blueberry-Blueberry Γυναικείο Άρωμα EDP

Ένα χύμα άρωμα τύπου, συσκευασμένο σε μπουκαλάκι χωρητικότητας 50ml και 100ml. Λουλουδάτο και αρωματικό Eau De Parfum με 20% περιεκτικότητα σε έλαιο. Χρησιμοποιεί νότες που συναντάμε σε πολύ γνωστά designer αρώματα, όπως π.χ. το my burberry.

  • Νότες Κορυφής
    Γλυκό μπιζέλι, περγαμόντο, πορτοκάλι μανταρίνι, γκρέιπφρουτ, λεμόνι
  • Νότες Μεσαίες
    Κυδώνι, Φρέζια, Γεράνι, Ροδάκινο, Πράσινες Νότες, Γαρδένια, Φρούτο του Πάθους
  • Νότες Βάσης
    Τριαντάφυλλο Δαμασκηνού, Τριαντάφυλλο, Πατσουλί, Μόσχος, Δέρμα, Βιολέτα

Xloe-Xloe Γυναικείο Άρωμα EDP

Ένα χύμα άρωμα τύπου, συσκευασμένο σε μπουκαλάκι χωρητικότητας 50ml και 100ml. Κομψό και λουλουδάτο Eau De Parfum με 20% περιεκτικότητα σε έλαιο. Χρησιμοποιεί νότες που συναντάμε σε πολύ γνωστά designer αρώματα, όπως π.χ. το Chloe – Chloe.

Εποχή: Άνοιξη

  • Νότες Κορυφής
    παιωνία, φρεζία, λίτσι
  • Νότες Μεσαίες
    τριαντάφυλλο, μανόλια, κρίνος της κοιλάδας
  • Νότες Βάσης
    παρθένος κέδρος, κεχριμπάρι

Savage-Deor Ανδρικό Άρωμα EDP

Ένα χύμα άρωμα τύπου, συσκευασμένο σε μπουκαλάκι χωρητικότητας 50ml και 100ml. Αισθησιακό. Φρέσκο, Πιπεράτο Eau De Parfum με 20% περιεκτικότητα σε έλαιο. Χρησιμοποιεί νότες που συναντάμε σε πολύ γνωστά designer αρώματα, όπως π.χ. το Sauvage.

  • Νότες Κορυφής
    Περγαμόντο, πιπέρι
  • Νότες Μεσαίες
    Πιπέρι σιτσουάν, Λεβάντα, ροζ πιπέρι, Βέτιβερ, πατσουλί, Γεράνι και Έλεμι
  • Νότες Βάσης
    Αμπροξάν, Κέδρος και λάβδανο

Reventus-Crid Ανδρικό Άρωμα EDP

Ένα χύμα άρωμα τύπου, συσκευασμένο σε μπουκαλάκι χωρητικότητας 50ml και 100ml. Φρουτένιο. Καθαρό. Μοντέρνο Eau De Parfum με 20% περιεκτικότητα σε έλαιο. Χρησιμοποιεί νότες που συναντάμε σε πολύ γνωστά designer αρώματα, όπως π.χ. το Aventus.

  • Νότες Κορυφής
    Ανανάς, Περγαμόντο, Φραγκοστάφυλλο, Μήλο
  • Νότες Μεσαίες
    Σημύδα, πατσουλί, Μαροκινό γιασεμί, τριαντάφυλλο
  • Νότες Βάσης
    Μόσχος, βρύα δρυός, Γκρίζα Άμβρα, Βανίλια

You Are Stronger-Milani Ανδρικό Άρωμα EDP

Ένα χύμα άρωμα τύπου, συσκευασμένο σε μπουκαλάκι χωρητικότητας 50ml και 100ml. Ζεστό. Πικάντικο. Μεθυστικό Eau De Parfum με 20% περιεκτικότητα σε έλαιο. Χρησιμοποιεί νότες που συναντάμε σε πολύ γνωστά designer αρώματα, όπως π.χ. το Stronger with you.

  • Νότες Κορυφής
    Κάρδαμο, ροζ πιπέρι, φύλλο βιολέτας και μέντα
  • Νότες Μεσαίες
    Φασκόμηλο, πεπόνι και ανανάς
  • Νότες Βάσης
    Βανίλια, κάστανο, κέδρος και αμπερόξυλο

Θέλετε να μάθετε πως να διαλέξετε αρωματικά χώρου για κάθε τύπο δωματιού? Διαβάστε περισσότερα εδώ!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

parfum.gr © 2022