Fragrance layering: Πώς να συνδυάζετε αρώματα

Το fragrance layering είναι ένας διασκεδαστικός και δημιουργικός τρόπος για να δημιουργήσετε μοναδικά αρώματα που αντικατοπτρίζουν το προσωπικό σας στυλ. 

Συνδυάζοντας διαφορετικά αρώματα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα signature scent που να είναι πραγματικά μοναδικό ή να δώσετε μακροζωία και ένταση σε αρώματα που υπολείπονται σε αυτόν τον τομέα. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να συνδυάζετε αρώματα σαν επαγγελματίας και να δημιουργείτε μοναδικά αρωματικά προφίλ.

Γιατί fragrance layering?

Μα επειδή μπορείτε να αποτυπώσετε την προσωπικότητα σας. Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά τους αρωματικά μείγματα σύμφωνα με την διάθεση σας. Έχετε την ελευθερία να συνδυάσετε κατά παραγγελία ένα πραγματικά signature scent που να αντικατοπτρίζει πλήρως το πώς αισθάνεστε.

Κατανοώντας τα βασικά του Fragrance Layering

Ως γενικός κανόνας, τα βαρύτερα αρώματα πρέπει να ψεκάζονται πρώτα, ώστε να μην υπερκαλύπτουν τα ελαφρύτερα αρώματα. Αυτά θα αποτελέσουν την βάση του νέου mix μας.

Ο ευκολότερος τρόπος να πραγματοποιήσουμε μια μίξη αρωμάτων με επιτυχία είναι να βρούμε ένα αρκετά απλό άρωμα το οποίο να βασίζεται σε νότες μόσχου ή τυπικές νότες βάσης όπως η βανίλια, και στη συνέχεια να προσθέσουμε κάτι πιο περίπλοκο από πάνω. 

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα άρωμα με μία νότα ως βάση ή πάνω από ένα υπάρχον άρωμα. 

Παραδείγματος χάριν, αν έχετε ένα αγαπημένο άρωμα εσπεριδοειδών το οποίο δεν έχει την επιθυμητή απόδοση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως βάση άρωμα με νότες σανταλόξυλου ή κέδρου.

Συνήθως αποφεύγουμε τον συνδυασμό δύο πολύ σύνθετων αρωμάτων. Αν επιχειρήσουμε να συνδυάσουμε 2 περίπλοκα αρώματα και να τα βάλουμε μαζί, υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν κοινα χαρακτηριστικά και το αποτέλεσμα να είναι ενοχλητικό ή ακόμη και αποπνικτικό.

Fragrance layering με αρώματα τύπου Parfum.gr

Coco-Sanel και Le trasor-Lankone:

Δυο λουλουδάτα αρώματα τύπου, εμπνευσμένα από τα Coco Mademoiselle της Chanel και La Nuit Tresor της Lancome αντίστοιχα.

Ξεκινήστε με το Coco-Sanel ως βασικό άρωμα, ψεκάζοντας απευθείας επάνω στο δέρμα σας. Δώστε του λίγα λεπτά να “καθίσει” και προσθέστε ένα σπρέι από το Le trasor-Lankone για μια πινελιά ζεστασιάς και γλυκύτητας. 

Αυτός ο συνδυασμός είναι ιδανικός για μια εκλεπτυσμένη βραδινή έξοδο.

Ci-Milani και Herself-Rodrigez:

Δυο αρώματα τύπου, εμπνευσμένα από τα Si by Armani και Narciso Rodriguez For Her αντίστοιχα. 

Ξεκινήστε με το Ci ως βασικό άρωμα και προσθέστε ένα ψεκασμό Herself για ένα άγγιγμα μόσχου και αισθησιασμού. Αυτός ο συνδυασμός είναι ιδανικός για μια ρομαντική βραδιά ή για ραντεβού.

Way-Milani και Blossom-Kucci:

Δυο αρώματα τύπου, εμπνευσμένα από τα My Way by Armani και Bloom by Gucci αντίστοιχα.

Ξεκινήστε με το Way ως το άρωμα βάσης και προσθέστε ένα ψεκασμό από το Blossom για μια πινελιά λουλουδένιας γλυκύτητας. Αυτός ο συνδυασμός είναι ιδανικός για ένα φρέσκο και θηλυκό άρωμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θέλετε να μάθετε γιατί να επιλέξετε ένα αρωματικό κερί σόγιας απέναντι σε όλες τις υπόλοιπες διαθέσιμες επιλογές? Διάβαστε εδώ!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

parfum.gr © 2022