5 Λόγοι για να επιλέξετε ένα αρωματικό κερί σόγιας

Τα αρωματικά κεριά σόγιας είναι μια φυσική εναλλακτική λύση. Απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, παράγονται από τον καρπό της σόγιας, γι αυτό και η δημοτικότητα τους τα τελευταία χρόνια έχει εκτοξευθεί.

Τα πλεονεκτήματα τους σε σχέση με τα παραδοσιακά κεριά από παραφίνη είναι σίγουρα πολλά. Έχουν καθαρότερη καύση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Μπορούν να “κρατήσουν” αρωματικά και αιθέρια έλαια σε εξαιρετικό βαθμό και διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, δένοντας αρμονικά με κάθε τύπο διακόσμησης και είδος δωματίου.

Εάν αναρωτιέστε γιατί να προτιμήσετε τα κεριά σόγιας έναντι όλων των άλλων επιλογών και θέλετε να μάθετε γιατί η σόγια αποτελεί την νούμερο 1 επιλογή του Parfum για τα αρωματικά κεριά του, θα σας δώσουμε 5 πολύ καλούς λόγους:

Δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας

Η παραφίνη παράγεται από το πετρέλαιο και είναι υποπροϊόν της παραγωγής ορυκτελαίου. Περνάει από διαδοχικά στάδια εξευγενισμού, όπου και αφαιρούνται χρωστικές ύλες, υγρασία, λάδια και πτητικά υλικά.

Ακριβώς επειδή η παραφίνη λοιπόν έχει ως βάση της το πετρέλαιο, απελευθερωνονται τοξίνες κατά την καύση της. Από την άλλη πλευρά, τα κεριά σόγιας είναι μη τοξικά και δεν περιέχουν καρκινογόνες ουσίες ή ρύπους. Αποτελούν μια πολύ πιο υγιεινή και ασφαλής επιλογή για εσάς και το περιβάλλον.

Σχεδόν απόλυτα καθαρή καύση χωρίς παραγωγή αιθάλης

Η αιθάλη προκύπτει από την ατελή καύση σωματιδίων που περιέχουν άνθρακα. Αυτό, στα κεριά από παραφίνη, ονομάζεται αιθάλη άνθρακα. Η αιθάλη μπορεί επίσης να περιέχει τοξίνες, οι οποίες μπορεί να είναι επικίνδυνες εάν εισπνευστούν. Μπορεί να διεισδύσει στους πνεύμονες, γεγονός που συχνά συνδέεται με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, όπως πρόωρος θάνατος, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο. Άλλες διαταραχές περιλαμβάνουν τη βρογχίτιδα και το άσθμα

Όταν λοιπόν καίμε κεριά παραφίνης, παράγεται μαύρη αιθάλη άνθρακα, η οποία μπορεί να αφήσει επικαθίσεις στους τοίχους, τις κουρτίνες ή και στα έπιπλα του σπιτιού.

Ένα αρωματικό κερί σόγιας από την άλλη παράγει σχεδόν μηδενική αιθάλη καθως περιέχει αποκλειστικά φυτικά-φυσικά έλαια. Είναι πολύ πιο ασφαλή για οικιακή χρήση και συμβάλλουν στη διατήρηση της καθαρής ποιότητας του αέρα και στη μείωση των προβλημάτων συντήρησης του σπιτιού μας.

Καλύτερη ψυχική υγεία

Τα αρωματικά έλαια και αιθέρια έλαια των κεριών σόγιας μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ψυχικής υγείας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η μυρωδιά της λεβάντας μπορεί να μειώσει το στρες και το άγχος, ενώ το άρωμα των εσπεριδοειδών μπορεί να βοηθήσει στην ανύψωση της διάθεσής σας.

Η καύση κεριών σόγιας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη δημιουργία μιας αίσθησης ηρεμίας και χαλάρωσης. Για όσους πάσχουν από κατάθλιψη, η καύση κεριών σόγιας μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος και στη μείωση των συναισθημάτων θλίψης, άγχους και στρες.

Καλύτερη ποιότητα ύπνου

Η καθαρή καύση ενός αρωματικού κεριού σόγιας και οι αρωματικοί συνδυασμοί τους μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα χαλάρωσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κερί σόγιας με άρωμα όπως η λεβάντα (γνωστή για την ηρεμιστική της δράση) ή το χαμομήλι (που θεωρείται ότι προκαλεί υπνηλία).

Άλλα αρώματα που μπορείτε να εξετάσετε είναι το γιασεμί, το τριαντάφυλλο και η βανίλια.

Ανανεώσιμη πηγή για ένα καλύτερο αύριο

Τα κεριά σόγιας παράγονται από τα φασόλια της σόγιας, μια απόλυτα ανανεώσιμη πηγή ενέργειας! Μία αγορά ενός τέτοιου κεριού υποστηρίζει τον αγροτικό τομέα έναντι του βιομηχανικού τομέα και δίνει μια απαραίτητη ανάσα στους ανά τόπους μικρούς και μεγάλους καλλιεργητές σόγιας έναντι της βαριάς βιομηχανίας πετρελαίου.

Θέλετε να μάθετε γιατί το ξύλινο φυτίλι του κεριού σας σβήνει? Διαβάστε περισσότερα εδώ!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

parfum.gr © 2022