Γιατί το ξύλινο φυτίλι του κεριού σας σβήνει (και 3 εύκολες λύσεις)

Τα κεριά με ξύλινο φυτίλι προσφέρουν μια μοναδική, χαλαρωτική ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο, αλλά, όπως όλα τα κεριά, πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να εξασφαλίζεται παρατεταμένη διάρκεια καύσης. 

Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα ξύλινα φυτίλια ανάβουν και καίγονται είναι το κλειδί για την επίτευξη της μέγιστης και καθαρότερης δυνατής καύσης από το κερί σας.

Ακολουθούν οι 3 top συμβουλές μας για να πετύχετε την καλύτερη δυνατή καύση σε κάθε κερί που χρησιμοποιεί ξύλινο φυτίλι!

1) Αρωματικά κεριά, ξύλινο φυτίλι και σωστή καύση

Δώστε στο κερί σας αρκετό χρόνο καύσης για να δημιουργηθεί μια λιωμένη λίμνη κεριού που να φτάνει μέχρι την άκρη του δοχείου κατά την πρώτη χρήση – αυτό μπορεί να χρειαστεί κάποιες ώρες για να συμβεί, ανάλογα με το μέγεθος του κεριού.

Μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά τα κεριά σας έχουν ένα είδος “μνήμης”. Μόλις καθιερωθεί ένα μοτίβο καύσης, κάθε επόμενη καύση θα ακολουθήσει την ίδια πεπατημένη.

Αν δεν αφήσετε στο κερί σας αρκετό χρόνο για να σχηματίσει μια πλήρη λίμνη λιωμένου κεριού κατά την πρώτη καύση, τότε είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να σχηματίζεται μια μικρή κοιλότητα ή ένα “τούνελ” γύρω από το φυτίλι (candle tunneling).

Το κερί στις άκρες του βάζου δεν θα μπορεί να λιώσει εύκολα, το τούνελ θα γίνει πολύ βαθύ για να εισέλθει φρέσκο οξυγόνο και το κερί σας θα δυσκολεύεται να παραμείνει αναμμένο για περισσότερο διάστημα.

Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, φροντίστε να δώσετε στο κερί σας αρκετό χρόνο για να καύσει σωστά. Παρατηρήστε ότι το λιωμένο κερί φτάνει μέχρι την άκρη του δοχείου την πρώτη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε.

Pro tip: Αυτή είναι μια καλή πρακτική για όλα τα κεριά σε βάζα, όχι μόνο για εκείνα με ξύλινα φυτίλια!

Μετά την πρώτη χρήση, δεν χρειάζεται να αφήνετε να σχηματίζεται κάθε φορά μια γεμάτη λίμνη κεριού, αλλά είναι ιδανικό αν θέλετε να έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής για το κερί σας. Απλά βεβαιωθείτε ότι δίνετε στα κεριά του βάζου σας μια ωραία μακρά καύση κάθε τόσο για να “επαναφέρετε” τη μνήμη του κεριού και να αποτρέψετε τυχόν σήραγγες.

Αυτό θα σας εξασφαλίσει μια υπέροχη όψη, το κερί σας θα φαίνεται υπέροχο, θα μυρίζει υπέροχα και θα καίγεται ομοιόμορφα!

2) Διατηρήστε το ξύλινο φυτίλι σας κοντό και χωρίς ίχνη από απανθρακωμένα κομμάτια

Για βέλτιστη καύση, κρατήστε το φυτίλι σας κομμένο σε περίπου 1.5 εκατοστά και καθαρίστε τυχόν καμμένα ίχνη από την προηγούμενη χρήση.

Εκτός από το πρόβλημα του Candle Tunneling , αν το κερί με το ξύλινο φυτίλι σας δεν μένει αναμμένο, είναι πιθανότατα επειδή το φυτίλι είναι πολύ μακρύ ή πρέπει να αφαιρέσετε τα καμμένα κατάλοιπα.

Να θυμάστε ότι δεν είναι το ξύλο που τροφοδοτεί τη φλόγα του κεριού σας, αλλά το κερί. Η φλόγα τραβάει το κερί προς τα πάνω μέσω του φυτιλιού, οπότε αν αυτό δεν είναι κομμένο κοντό και καθαρό, το κερί δεν μπορεί να φτάσει στη φλόγα.

Απλά φροντίστε να αφήσετε το κερί σας να κρυώσει πριν το κόψετε, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να το καθαρίσετε όταν το κερί είναι σκληρό και κρύο!

3) Candle Tunneling: Πως να επαναφέρετε το κερί σας 

Εάν το ξύλινο φυτίλι ή το κερί σας έχει εμφανίσει κάποια σήραγγα από μικρότερες καύσεις, μπορείτε συνήθως να το διορθώσετε.

Πρώτη και καλύτερη επιλογή είναι να επιχειρήσουμε να επαναφέρουμε την μνήμη του κεριού με μία μακρά καύση. Ανάψτε το κερί σας και δώστε του μια καλή μακρά καύση μέχρι να λιώσει όλο το κερί μέχρι την άκρη του βάζου και να “επαναφέρετε” ουσιαστικά τη μνήμη του.

candle_tunneling

Εάν το κερί σας δεν μπορεί να διατηρηθεί αναμμένο επειδή “πνίγεται” σε μια λίμνη κεριού, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια χαρτοπετσέτα ή μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσετε λίγο από το περιττό κερί.

Στη συνέχεια, περιμένετε για ένα λεπτό περίπου, ανάψτε ξανά το κερί σας και επαναλάβετε μέχρι το φυτίλι σας να έχει χώρο να αναπνεύσει!

Αν τα δύο παραπάνω δεν λειτουργούν, μπορείτε να δοκιμάσετε να ξύσετε το κερί κοντά στην άκρη του βάζου ή ακόμη και ναι δημιουργήσετε έναν μικρό θόλο από αλουμινόχαρτο γύρω από το χείλος του δοχείου, έτσι ώστε να μαλακώσει το σκληρό κερί στις άκρες.

Να θυμάστε, η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία – και αν ακολουθήσετε τις 3 καλύτερες πρακτικές που αναφέρθηκαν παραπάνω, τα κεριά σας με ξύλινο φυτίλι θα καίγονται ομοιόρφα κάθε φορά!

Ειδικά αν είναι φτιαγμένα με υψηλής ποιότητας κερί σόγιας, όπως τα κεριά του Parfum.gr!

Αρωματικό κερί σόγιας Apple Pie με ξύλινο φυτίλι: Η πρόταση της ημέρας

Φρεσκοψημένα και λαχταριστά πράσινα μήλα, πασπαλισμένα με κανέλα. Ένας γλυκος συνδυασμός που θα σας ξετρελάνει!

Ελπίζουμε να βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο! Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να ανάψετε το αρωματικό κερί σας, ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να μεγιστοποιήσετε την απόδοση και τον χρόνο καύσης!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

parfum.gr © 2022