Πως να καύσετε σωστά ένα αρωματικό κερί σόγιας

αρωματικό_κερί_σόγιας

Ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν ένα αρωματικό κερί σόγιας είναι απλός: επιδιώκουν την αναβάθμιση και ανανέωση της ατμόσφαιρας του σπιτιού τους με ένα αρωματικό κερί που καίγεται ομοιόμορφα και “καθαρά”.

Είναι η ευχάριστη και παρηγορητική αίσθηση ασφάλειας που μας δίνει η φλόγα σε συνδυασμό με τη θεσπέσια μυρωδιά ενός αρωματικού κεριού.

Είναι η θαλπωρή που νιώθουμε όταν μαζευόμαστε τις νύχτες του χειμώνα μπροστά σε ένα αναμμένο τζάκι. Αυτή η αίσθηση είναι άλλωστε ο λόγος που επιλέγουμε αρωματικά κεριά σόγιας με ξύλινο φυτίλι. Αναζητούμε το γνώριμο τρεμόπαιγμα της φλόγας καθώς μεταμορφώνει ξύλο και οξυγόνο σε διοξείδιο του Άνθρακα.

αναμμένο_κερί_σόγιας

Δυστυχώς για τους περισσότερους, αυτό δεν συμβαίνει όταν αγοράζουν κεριά σόγιας. Αντι να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη που συνεπάγεται η αγορά ενός τέτοιου κεριού, αντιθέτως κάθονται και αναρωτιούνται τι ακριβώς πήγε στραβά. Γιατί η καύση του κεριού δεν είναι ομοιόμορφη και σωστή. Γιατί το άρωμα δεν αναδύεται με την ίδια ένταση όπως κατά την πρώτη καύση.

Εάν κάποιος υποστηρίξει ότι τα κεριά σόγιας δεν μπορούν να έχουν καθαρή καύση, αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος δεν έχει επαρκή γνώση επί του θέματος.

Αν θέλετε να μάθετε πώς να καίτε ένα κερί σόγιας με τον σωστό τρόπο και να εξασφαλίσετε μεγάλη διάρκεια καύσης, απλά ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό καύσης κεριών!

Η τέχνη του να καίς σωστά ένα κερί σόγιας

σωστή_καύση_ενός_κεριού_σόγιας

Η καύση των κεριών είναι μια μορφή τέχνης, και ως τέτοια, απαιτεί χρόνο και προσπάθεια για να τελειοποιηθεί.

Ακολουθούν 3 μυστικά για να απολαμβάνετε εξαιρετική καύση κάθε φορά

Τριμάρισμα Φυτιλιού – Ο χρυσός κανόνας για σωστή καύση κάθε κεριού

κοψτε_το_φυτίλι_του_κεριού

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πιο κρίσιμο βήμα στην καύση κεριών είναι το κόψιμο του φυτιλιού πριν από το άναμμα. Και όταν λέμε πριν το ανάψετε, εννοούμε κάθε φορά που το ανάβετε.

Για το πρώτο κάψιμο, κόψτε το φυτίλι έτσι ώστε να μείνει μόνο 0,5 εκατοστό πάνω από το κερί. Μετά από κάθε καύση, αφαιρέστε τη συσσώρευση αιθάλης που παραμένει γύρω από το φυτίλι. Αυτή η αφαίρεση θα εξασφαλίσει ένα κερί που καίγεται ομαλά και δεν θα έχει καπνό. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό ψαλίδι ή ένα κόφτη φυτιλιού για να το κόψετε με ακρίβεια.

Το λιωμένο κερί πρέπει να φτάσει στις άκρες του περιέκτη

η_πρώτη_καύση_κεριού_σόγιας_είναι_σημαντική

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να σβήσουν το κερί πριν το ανώτερο στρώμα λιωμένου κεριού φτάσει στις άκρες του δοχείου. Δυστυχώς, αυτό δημιουργεί έναν άτυπο “κρατήρα” γύρω από το φυτίλι.

Αυτό έχει ώς συνέπεια κάθε φορά που ανάβουμε το κερί να καίγεται μόνο το κερί γύρω από το φυτίλι, αφήνοντας ένα άσχημο, μισολιωμένο κερί με κερί στα πλαϊνά του δοχείου. Η αισθητική του κεριού χαλάει και η συνολική διάρκεια καύσης του μειώνεται κατακόρυφα.

Η λύση; Αφήστε το κερί να καίει συνεχώς για 2-3 ώρες κατά την πρώτη του καύση και αφήστε τη λίμνη του κεριού να εξαπλωθεί μέχρι τις άκρες του δοχείου.

Έτσι, όλα τα επόμενα καψίματα θα ακολουθήσουν το ίδιο πρότυπο και θα αποφύγουμε την δημιουργία κρατήρων.

Ο κανόνας των 4ων ωρών

Μια από τις πιο αποτελεσματικες συμβουλές σωστής καύσης ενός κεριού είναι να μην ξεπερνάτε ποτέ τις 4 ώρες.

Η υπερβολική καύση θα προκαλέσει συλλογή αιθάλης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται καπνός που καλύπτει το άρωμα του κεριού και μια ενοχλητική φλόγα που τρεμοπαίζει.

Επιπλέον, ακριβώς επειδή τα περισσότερα κεριά διατίθενται σε γυάλινα βάζα και περιέκτες τα οποία μπορεί να ραγίσουν λόγω της υπερβολικής θερμότητας, δεν πρέπει ποτέ να καίτε το κερί σας για παραπάνω από 4 ώρες.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη κατά την καύση κεριού σόγιας

Για να μεγιστοποιήσετε την απόδοση των κεριων σας, εκτός από τα παραπάνω, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε κάποιο από τα παρακάτω λάθη:

  • Μην καίτε κεριά ενώ φυσάει δυνατός άνεμος και μην τα τοποθετείτε σε σημεία από όπου περνάει κάποιο ρεύμα αέρος. Μια μικρή ριπή αέρα μπορεί να μεταφέρει κάποια κάφτρα και να κάψει κάτι μέσα στο χώρο σας.
  • Τοποθετείτε πάντα ένα αναμμένο κερί πάνω σε ένα σταθερό τραπέζι ή σε ένα ράφι με ομοιόμορφη επιφάνεια, ανθεκτικό στη φωτιά, για να αποφύγετε την πτώση του ή -ακόμα χειρότερα- το κάψιμο κάποιου πράγματος.
  • Κρατήστε τα κεριά μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα.
  • Όταν το κερί έχει πάχος περίπου 1,5 εκατοστού στον πυθμένα του δοχείου κεριού, είναι η ιδανική στιγμή για να αποκτήσετε το επόμενο. Bonus tip: Μπορείτε να ανακυκλώσετε το εναπομείναν κερί σόγιας χρησιμοποιώντας το ως φυσικό ενυδατικό για το δέρμα σας.
  • Αποθηκεύστε τα κεριά σε δροσερό και ξηρό μέρος για να αποφύγετε το λιώσιμο και το ξεθώριασμα.
  • Μόλις το δοχείο κρυώσει μετά την καύση, τοποθετήστε ένα καπάκι από πάνω για να αποτρέψετε την προσκόλληση βρωμιάς, σκόνης ή υπολειμμάτων στο κερί. Έτσι θα αποφύγετε μια δυσάρεστη εμπειρία κατά την επόμενη καύση σας.

Η επιλογή του κατάλληλου κεριού σόγιας

Τώρα που ξέρετε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε κατά την καύση ενός αρωματικού κεριού σόγιας, ας εστιάσουμε σε κάποιες βασικές γνώσεις που θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε την όλη διαδικασία ακόμη περισσότερο.

Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη σας πολύ πριν προχωρήσετε στην καύση του.

Ισορροπία κεριού-αρωματικού ελαίου

αρωματικά_έλαια_και_κερί_σόγιας_τι_ποσοστό_ελαίου_χρειάζομαι

Το ακριβές ποσοστό αρώματος που θα έχει το αρωματικό κερί σας είναι μια βασική παράμετρος.

Η χρήση πολύ μικρού ποσοστού ελαίου αρωμάτων μπορεί να οδηγήσει σε ασθενή προβολή του αρώματος, ενώ η υπερβολική συγκέντρωση μπορεί να να προκαλέσει εφίδρωση ή πήξη του κεριού.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο ποσοστό ελαίου που χρησιμοποιείται στο κερί της επιλογής σας, καθώς και στον χώρο για τον οποίο το προορίζεται.

Αρωματικό έλαιο και τύπος φυτιλιού

τα_φυτίλια_επηρεάζονται_από_το_ποσοστό_αρωματικού_ελαίου

Η αναλογία αρωματικών ελαίων μπορεί επίσης να επηρεάσει τα φυτίλια που θα χρησιμοποιήσετε και το πώς θα γίνει η λιωμένη λίμνη του κεριού. Η εύρεση της τέλειας ισορροπίας είναι μία από τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις για όλους τους κατασκευαστές κεριών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρασκευής κεριών.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα κεριά σόγιας ίδια. Ορισμένα έρχονται αναμεμειγμένα με επιβλαβή συστατικά, όπως τοξικές χημικές βαφές και πρόσθετα. Ως εκ τούτου, πριν κάνετε το βήμα για την επόμενη αγορά κεριών σόγιας, είναι συνετό να βεβαιωθείτε ότι τα αγοράζετε από έναν αξιόπιστο προμηθευτή.

Τα αρωματικά κεριά σόγιας του Parfum.gr είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν υψηλό ποσοστό αρωματικού ελαίου σε 100% φυτικό κερί σόγιας.

Θα απολαύσετε γεμάτες αρωματικές νότες με φανταστική διάρκεια σε κάθε κερί της επιλογής σας.

Θέλετε να βρείτε τα ποιοτικότερα αρώματα τύπου στην Θεσσαλονίκη? Διαβάστε εδώ!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

parfum.gr © 2022