Πως να επιλέξετε αρωματικά χώρου για κάθε τύπο δωματίου

Ψάχνετε τρόπους να αναβαθμίσετε τον χώρο σας εύκολα και οικονομικά? Θέλετε έναν εύκολο τρόπο να βελτιώσετε την διάθεση σας? Ανακαλύψτε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρωματικά χώρου και τις διαφορετικές μυρωδιές τους για να δημιουργήσετε ευχάριστη ατμόσφαιρα σε κάθε δωμάτιο!

Φανταστείτε να είστε σε ένα σαλόνι που μυρίζει ζεστά φρεσκοψημμένα μπισκότα σοκολάτας. Ζεστή ζύμη, μπαχαρικά, κανέλα, σοκολάτα βουτύρου…

Τώρα σκεφτείτε να είστε σε ένα σαλόνι που ήταν κλειστό για καιρό. Υπάρχει μια ελαφριά υγρασία στους τοίχους με έντονη μυρωδιά κλεισούρας..

Όσο καλύτερα μυρίζει ένας χώρος, τόσο περισσότερο άνετα νιώθουμε μέσα του. Εάν ψάχνετε τρόπους να προσθέσετε το κάτι παραπάνω στην καθημερινότητα σας, με τη χρήση του κατάλληλου αρωματικού χώρου, μπορείτε να βελτιώσετε την ατμόσφαιρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Αρωματικά χώρου και λειτουργικότητα κάθε δωματίου.

Ο τύπος και η ένταση του αρώματος που θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από το δωμάτιο και την επιθυμητή ατμόσφαιρα. Για παράδειγμα, ένα πιο πικάντικο άρωμα θα λειτουργούσε καλά σε ένα σαλόνι, ενώ τα ελαφρύτερα αρώματα είναι πιο κατάλληλα για υπνοδωμάτια και μπάνια. Οι νότες λουλουδιών όπως η λεβάντα, το τριαντάφυλλο ή το γιασεμί δημιουργούν μια χαλαρωτική και άνετη ατμόσφαιρα, ενώ τα αρώματα εσπεριδοειδών συμβάλλουν στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Φροντίστε να λάβετε υπόψη τόσο το μέγεθος του δωματίου, όσο και τον σκοπό του όταν επιλέγετε το σωστό άρωμα.

Η δημιουργία της τέλειας αρωματικής ατμόσφαιρας για ένα δωμάτιο απαιτεί φυσικά κάποιο πειραματισμό και σκέψη. Όπως με κάθε άλλο τύπο αρώματος, τα αρώματα αρωματοθεραπείας για ένα δωμάτιο πρέπει να αναμειγνύονται προσεκτικά ώστε να ισορροπούν καλά μεταξύ τους. Όταν χρησιμοποιούνται με φειδώ σε έναν χώρο με ουδέτερη οσμή, αυτά τα αρώματα αρωματοθεραπείας μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια ήρεμη ή δυναμική ατμόσφαιρα – ανάλογα με το τι προτιμάτε.

Θυμηθείτε να έχετε υπόψη σας το περιβάλλον όταν επιλέγετε ποια αρώματα λειτουργούν καλύτερα μαζί, καθώς αυτά που μπορεί να λειτουργούν καλά σε περιβάλλον γραφείου μπορεί να μην είναι κατάλληλα για υπνοδωμάτια ή μικρά μπάνια. Αφού βρείτε τον σωστό συνδυασμό αρωμάτων, απολαύστε τον νέο σας παράδεισο!

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για να εξασφαλίσουμε τον αποτελεσματικό αρωματισμό κάθε δωματίου. Οι διαχυτές αιθέριων ελαίων είναι ένας βολικός τρόπος για να γεμίσετε ένα δωμάτιο με ένα συγκεκριμένο άρωμα, ενώ τα αρωματικά κεριά ή τα wax melts είναι επίσης δημοφιλείς επιλογές αλλά συνήθως καλύπτουν μικρότερη έκταση χώρου.

Κάθε δωμάτιο είναι διαφορετικό

Φυσικά, προτού μπορέσετε να επιλέξετε το κατάλληλο άρωμα για τον χώρο σας, είναι σημαντικό να καταλάβετε ποιο είδος μυρωδιάς ταιριάζει καλύτερα σε κάθε περιοχή. Θα πρέπει να επιλέγονται διαφορετικά αρώματα για διαφορετικούς σκοπούς. για παράδειγμα, τα αναζωογονητικά αρώματα εσπεριδοειδών ή μέντας λειτουργούν καλά σε έναν χώρο γραφείου, ενώ η λεβάντα ή το φασκόμηλο θα ταίριαζαν καλύτερα σε ένα υπνοδωμάτιο. Η επιλογή του σωστού συνδυασμού μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία του τέλειου περιβάλλοντος που ενισχύει την παραγωγικότητα και τη χαλάρωση.

Δείτε τις δικές μας επιλογές, με αρώματα που λατρεύουμε να μυρίζουμε!

Κρεβατοκάμαρα

Ιδανικές επιλογές για την κρεβατοκάμαρα είναι τα ελαφριά και ανάλαφρα αρώματα. Προτιμήστε αρώματα που διεγείρουν τις αισθήσεις και χαλαρώνουν. Αισθησιακά και διακριτικά ταυτόχρονα.

Οι προτάσεις μας:

  • Αρωματικό Χώρου Floral Quartz: Φρέσκο, δροσερό και κρυστάλλινο, όπως το Bright Crystal του οίκου Versace! Λουλουδένιο, δροσερό, υδάτινο και θηλυκό, ένα πραγματικά πολύ ωραίο άρωμα. Το όνομά του, πραγματικά του ταιριάζει!
  • Αρωματικό Χώρου Happy Ritual: Νεράντζι συνδυασμένο με λουλουδάτες νότες, σε βάση κέδρου.

Κουζίνα

Η κουζίνα μπορεί να φιλοξενήσει κάθε είδους μυρωδιές! Ταιριάζουν φανταστικά βαριές μυρωδιές γεμάτες με μπαχαρικά, ιδανικές για να καλύπτουν τις μυρωδιές που προκύπτουν αναπόφευκτα απο τις μαγειρικές παρασκευές κάθε ημέρας.

Οι προτάσεις μας:

  • Αρωματικό Χώρου Melomakarono: Μυρωδιά πικάντικης κανέλας, σταγόνες μελιού και καραμελωμένη ζάχαρη να αναδεικνύονται.
  • Αρωματικό Χώρου Christmas Cookies: Άρωμα με νότες από φρεσκοψημένο μελομακάρονο, νότες σοκολάτας και spicy κανέλα στην κορυφή.

Γραφείο

Ο χώρος του γραφείου χρειάζεται ένα άρωμα που να εκπέμπει δυναμισμό! Να ξυπνάει τις αισθήσεις και να βελτιώνει την συγκέντρωση!

Οι προτάσεις μας:

  • Αρωματικό Χώρου Λεβάντα: Ένα μεθυστικό και χαλαρωτικό άρωμα λεβάντας.
  • Αρωματικό Χώρου First Corset Dress: Εκλεπτυσμένο άρωμα με νότες λουλουδιών και εσπεριδοειδών, σε γλυκιά πουδρένια βάση.

Σαλόνι

Σαλόνι, ο χώρος που περνάμε συνήθως τις περισσότερες ώρες μέσα στη μέρα. Εδώ χρειαζόμαστε μια ευέλικτη μυρωδιά που ταιριάζει όλες τις ώρες της ημέρας. Προτιμήστε τις περίπλοκες αρωματικές προτάσεις χωρίς πολύ βαριά μπαχαρικά. Μπορείτε να εστιάσετε σε αμιγώς πράσινα αρώματα ή σε edible scents.

Οι προτάσεις μας:

  • Αρωματικό Χώρου Luxury Hotel: Oriental άρωμα σανταλόξυλου, με πιπεράτους και ξυλώδεις τόνους. Αίσθηση πολυτέλειας με ένα γλυκό, ανατολίτικο άρωμα που θα σας σαγηνεύσει!
  • Αρωματικό Χώρου Forest Sweets: Μια γλυκιά έκρηξη από κόκκινα φρούτα του δάσους.

Μπάνιο

Η δύναμη που έχει το ξύλο σε χώρους μπάνιου είναι μοναδική. Επιλέξτε ξύλινα και πράσινα αρώματα για να δώσετε μια αναζωογονητική φρεσκάδα εύκολα και γρήγορα.

Οι προτάσεις μας:

  • Αρωματικό Χώρου Σανταλόξυλο: Αρωματικό χώρου με το ιδιαίτερο και σαγηνευτικό άρωμα σανταλόξυλου. Ένα απαλό και ζεστό άρωμα ικανό να εξιτάρει τις αισθήσεις με την μυρωδιά του.
  • Αρωματικό Χώρου Earl Grey & Bergamot: Άρωμα από το αγαπημένο τσάι Earl Grey, το δημοφιλές βρετανικό μαύρο τσάι με περγαμόντο!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

parfum.gr © 2022