Xρήσιμα tips στην επιλογή και χρήση αρωματικών κεριών

aromatic candles

Τα αρωματικά κεριά είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια ευχάριστη και όμορφη ατμόσφαιρα και παράλληλα να προσδώσουν μια διακριτική κομψότητα σε κάθε χώρο είτε πρόκειται για τον χώρο ενός σπιτιού είτε για κάποιο γραφείο ή γενικότερα εργασιακό χώρο. Για τον λόγο αυτό αποτελούν και μια ιδιαιτέρως, δημοφιλή επιλογή τα τελευταία χρόνια.

Τα αρωματικά κεριά μπορούν να λειτουργήσουν ως υπέροχα διακοσμητικά αλλά και να καλύψουν άσχημες μυρωδιές πχ. από κάποιο μαγείρεμα ή την κλεισούρα. Έτσι λοιπόν, μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τη διάθεσή μας και είναι στενά συνδεδεμένα με τις αισθήσεις και τα συναισθήματα που προκαλούν.

Όλα τα κεριά σόγιας όμως δεν είναι ίδια για αυτό και χρειάζεται προσοχή. Έτσι, πριν την επιλογή του κατάλληλου αρωματικού κεριού αλλά και κατά τη χρήση του, είναι σημαντικό να έχουμε υπόψη τα παρακάτω:


Σύνθεση κεριού
Σε οποιοδήποτε χώρο κι αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τα κεριά, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κάνουμε τη σωστή επιλογή αποφεύγοντας προϊόντα επιβλαβή για τον οργανισμό μας. Πάνω σε αυτό, θα ήταν καλό να επιλέγουμε και να εμπιστευόμαστε εξειδικευμένα καταστήματα κεριών και αρωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν φυσικά κεριά και συγκεκριμένα κεριά σόγιας, σε αντίθεση με την κλασική παραφίνη που αποτελεί ένα προϊόν πετρελαίου. Η σόγια αποτελεί ένα φυσικό και ανανεώσιμο υλικό και προσφέρει ένα καθαρό κάψιμο, διαρκεί περισσότερο χάρις στο μεγαλύτερο χρόνο καύσης ενώ παράγει λιγότερη (ή καθόλου) αιθάλη.

aromatic candle

Συνοπτικά, μερικά από τα βασικότερα πλεονεκτήματα των κεριών σόγιας είναι τα εξής:

1) Προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια καύσης. Έχουν την ιδιότητα να καίγονται αργά και ομοιόμορφα με αποτέλεσμα το άρωμα να διαρκεί περισσότερο.
2) Παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς η καύση τους δημιουργεί λιγότερο καπνό
3) Μπορούν να χαρακτηριστούν πιο υγιεινά για την ίδια την ατμόσφαιρα ενώ είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη ποιότητα καύσης
4) Μπορούν να αρωματίσουν μεγάλους χώρους και δωμάτια για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Άρωμα
Τα αρωματικά κεριά είναι ιδανικά για όλες τις εποχές του χρόνου, ανάλογα όμως με τη κάθε χρονική περίοδο ή με κάποια συγκεκριμένη γιορτή θα πρέπει να επιλέγεται και το κατάλληλο άρωμα. Για παράδειγμα, το Φθινόπωρο και το Χειμώνα επιλέγουμε συνήθως πιο βαριά αρώματα όπως κανέλα, καραμέλα ή σανδαλόξυλο ενώ αντίθετα τους πιο ζεστούς μήνες, επιλέγουμε φρουτώδη και λουλουδένια αρώματα που κατά βάση είναι πιο ελαφριά. Σημαντικό, είναι επίσης κάθε άρωμα να ταιριάζει και στον χαρακτήρα μας.

aromatic-candle


Σωστή καύση
Αφού κάνουμε τη σωστή επιλογή όσον αφορά το άρωμα και τη σύνθεση του κεριού, είναι καλό να έχουμε υπόψη ορισμένα πράγματα που σχετίζεται με την πραγματοποίηση μιας σωστής καύσης και είναι τα εξής:

1) Είναι σημαντικό να μην αφήνουμε σε καμιά περίπτωση το κερί να καίει χωρίς επίβλεψη
2) Θα πρέπει να φροντίζουμε να μην υπάρχουν εύφλεκτα υλικά κοντά στο αναμμένο κερί
3) Τα κεριά θα πρέπει να καίγονται σε επιφάνειες που είναι ανθεκτικές στις θερμοκρασίες
4) Κατά το άναμμα ενός κεριού, το ύψος του φυτιλιού θα πρέπει να είναι κατάλληλο και κοντό (να μην ξεπερνά το μισό εκατοστό) προκειμένου να μη δημιουργηθεί μαύρος καπνός ως αποτέλεσμα της μεγάλης φλόγας.
5) Τέλος, για να επιτύχουμε μια ομοιόμορφη καύση, θα πρέπει να έχουμε στο νου μας να αφήνουμε το κερί να καίει αρκετή ώρα (όχι πάνω από 4 ώρες) προκειμένου να λιώσουν τα ίδια τα τοιχώματα.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

parfum.gr © 2022