Πως επιλέγω το κατάλληλο αρωματικό χώρου

Τα αρωματικά χώρου είναι ένας κατεξοχήν εύκολος τρόπος προκειμένου να αρωματίσετε τον εσωτερικό σας χώρο και να δημιουργήσετε μια όμορφη, ζεστή και μυρωδάτη ατμόσφαιρα.
Αναμφισβήτητα, το άρωμα του σπιτιού σας ή το άρωμα ενός επαγγελματικού χώρου που περνάτε τον περισσότερο χρόνο είναι εξίσου σημαντικά με το άρωμα που επιλέγετε για το σώμα σας.
Ποιοι είναι όμως οι βασικοί παράγοντες για να επιλέξουμε το κατάλληλο αρωματικό για τον χώρο σας, ειδικά με την ύπαρξη μιας τόσο μεγάλης ποικιλίας στην αγορά; Η σωστή επιλογή χρειάζεται αντίληψη και προσοχή. Έτσι κι αλλιώς το σωστό άρωμα θα είναι αυτό που θα εκφράζει τον χαρακτήρα μας και παράλληλα θα δημιουργεί μια ατμόσφαιρα φιλοξενίας στους καλεσμένους ή συγκατοίκους μας.

Οπότε πριν την τελική επιλογή του ιδανικού αρώματος ας λάβουμε υπόψη τα παρακάτω:

Συναίσθηση και σωστή διάθεση
Κατά την επιλογή του αρώματος είναι πολύ σημαντικό να λάβετε υπόψη όχι μόνο τις προσωπικές σας προτιμήσεις αλλά να σκεφτείτε για παράδειγμα την οικογένειας σας, τους συναδέλφους σας και γενικότερα τα άτομα με τα οποία θα συνυπάρχετε στον ίδιο χώρο.
Αναλογιστείτε το συναίσθημα που θα θέλατε να δημιουργεί ο χώρος σας. Για παράδειγμα μια αίσθηση χαλαρότητας, μια σοβαρότητα ή αν πρόκειται για οικογενειακό χώρο οικεία και ζεστά συναισθήματα.

Επιλέξτε το σωστό είδος
Ένα αρωματικό χώρου μπορεί να διακριθεί σε δύο βασικές κατηγορίες: τον διαχυτήρα ή το σπρέι. Κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του πλεονεκτήματα.
Ο διαχυτήρας μπορεί να χαρακτηριστεί πιο διακριτικός και έχει τη δυνατότητα να κρατήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Αποτελεί μια επιλογή, κατάλληλη για όλους τους χώρους ενώ μπορεί να δράσει και σε περισσότερα δωμάτια ταυτόχρονα. Το σπρέι χώρου από την άλλη διαθέτει μια γρήγορη επίδραση και διαχέει ένα έντονο άρωμα. Κι αυτό είναι κατάλληλο για όλους τους χώρους ανεξάρτητα από το μέγεθος. Μάλιστα αποτελεί μια κατάλληλη επιλογή για να αρωματίσετε ένα χώρο πριν φτάσουν οι καλεσμένοι ή σε περίπτωση που θέλετε να σβήσετε μια έντονη μυρωδιά από μαγείρεμα.

Δωμάτιο ενδιαφέροντος
Η επιλογή του σωστού αρώματος συνδέεται φυσικά και με το δωμάτιο ή γενικότερα τον χώρο αυτόν καθαυτό στον οποίο θα τοποθετηθεί. Για παράδειγμα άλλο άρωμα ταιριάζει σε ένα σαλόνι και άλλο άρωμα ταιριάζει σε ένα γραφείο. Σε ένα σαλόνι είναι σύνηθες να επιλέγεται ένα άρωμα με γλυκές και φρουτώδεις νότες προκειμένου να δημιουργήσουν ένα άνετο και ζεστό περιβάλλον. Σε ένα γραφείο συνήθως επιλέγονται πικάντικα αρώματα ενώ στο μπάνιο ή τη κουζίνα επιλέγονται συνήθως αρώματα έντονα και όξινα με σκοπό να προσφέρουν φρεσκάδα, καθαριότητα και να απομακρύνουν τη δυσοσμία. Τέλος, όπως είναι φυσικό ένα υπνοδωμάτιο συνδυάζεται με αρώματα που μπορούν να προσφέρουν χαλάρωση, ηρεμία, είναι βαθιά και συνάμα αισθησιακά (πχ. νότες μόσχου ή ξύλου).

Χωρητικότητα
Η επιλογή της χωρητικότητας είναι ένας άλλος παράγοντας που θα πρέπει να συμπεριλάβουμε στη διαδικασία επιλογής μας. Είναι εύλογο πως όσο μεγαλύτερη χωρητικότητα έχουμε, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η διάρκεια του αρώματος και η εξάπλωση στον εκάστοτε χώρο. Αν και είναι αλήθεια πως βασικός παράγοντας που επηρεάζει τη διάρκεια και την απόδοση είναι και η ίδια ποιότητα του αρώματος.

Ποικιλία συστατικών και ασφάλεια προϊόντος
Με βάση τη γνώμη πολλών ειδικών ένας συνδυασμός διαφορετικών συστατικών (από έμπειρους σχεδιαστές) αποτελεί τη πιο σωστή επιλογή για μια ευχάριστη εμπειρία. Είναι σύνηθες αρώματα που έχουν ως βάση μεμονωμένα συστατικά να υπερκαλύπτουν τον χώρο, να ενοχλούν σε βάρος χρόνου και να προκαλούν υπερευαισθησία στην αίσθηση της όσφρησης.

Τέλος, είναι περιττό να αναφερθεί πως η υγεία είναι το πιο σημαντικό αγαθό. Για αυτό και ως σωστότερη επιλογή φαντάζει η επιλογή ενός φυσικού αρώματος, χωρίς χημικές ουσίες. Εξάλλου, μακροπρόθεσμα ένα άρωμα με χημικά συστατικά είναι πιθανό να προκαλέσει αλλεργίες, πονοκέφαλους ακόμα και αναπνευστικά προβλήματα.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

parfum.gr © 2022