Τα αιθέρια έλαια που πρέπει να έχουμε σπίτι μας

essential oils

Τα παρακάτω αιθέρια έλαια κατακτούν όλα επάξια μια θέση στο φαρμακείο του σπιτιού μας χάρη στην ικανότητα τους να θεραπεύουν τα μικρά τραύματα, το συνάχι και τα εντερικά προβλήματα.

Ανακαλύψτε τα must της αρωματοθεραπείας.
Κάθε αιθέριο έλαιο αποτελείται, μεταξύ άλλων, από οξέα (αντιφλεγμονώδη), αλκοόλες (μονοτερπένια, διτερπένεια και σεσκιτερπένια που προστατεύουν από τις λοιμώξεις), αλδεΰδες (οσφρητικά αέρια σωματίδια που λειτουργούν κατά των βακτηρίων), κετόνες (αναζωογονούν και επουλώνουν πληγές), κουμαρίνες (χαλαρώνουν και προστατεύουν από τα παράσιτα), φαινόλες (τονώνουν και προστατεύουν από ιούς) κ.α.

Και με αυτά τα 9 σημαντικότερα έλαια, θα εκμεταλλευτείτε όλα αυτά τα στοιχεία για να ξεπεράσετε τα καθημερινά σας προβλήματα.

1. Μέντα
Η μέντα καθαρίζει το σώμα σας από τις τοξίνες, τονώνει, βοηθάει το βήχα και το κρυολόγημα, διαλύει τα αέρια του στομαχιού και λειτουργεί ως αναλγητικό.
Χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο μέντας: αν νιώθετε κόπωση ή ναυτία (ειδικά κατά τη διάρκεια ταξιδιών), αν έχετε πεπτικά προβλήματα…

2. Δεντρολίβανο
Είναι διουρητικό και αναλγητικό. Βοηθάει με τους μυϊκούς σπασμούς και επουλώνει πληγές.
Χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο: αν υποφέρετε από ξηρό βήχα, αν θέλετε να ενδυναμώσετε τη μνήμη σας και να θεραπεύσετε τα εξανθήματα και τους πόνους στο στομάχι ή αν έχετε ρευματικά.


3. Λεβάντα
Με τη λεβάντα μπορείτε να καταπολεμήσετε τους μυϊκούς σπασμούς, τους ιούς και τις λοιμώξεις.
Χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο λεβάντας: αν έχετε δερματικά προβλήματα, για να αντιμετωπίσετε ουρολοιμώξεις και ωτίτιδα.

4. Βασιλικός
Βοηθάει στην αποσυμφόρηση του συκωτιού και του φλεβικού συστήματος και στους μυϊκούς σπασμούς.
Χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο βασιλικού: αν υποφέρετε από δυσπεψία ή αεροφαγία, για να απαλύνετε τους πόνους της περιόδου.

5. Λεμόνι
Το λεμόνι είναι καταπραϋντικό και ενεργοποιεί το συκώτι και τη χοληδόχο κύστη. Πέρα από αυτό, τονώνει το πεπτικό και μυϊκό σύστημα και βοηθάει την καλή ροή του αίματος.
Χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο λεμονιού: αν υποφέρετε από αϋπνίες, άγχος, μυϊκούς πόνους, αιμορροΐδες και πρήξιμο.

6. Μελισσόχορτο
Είναι χαλαρωτικό, αντιφλεγμονώδες και προστατεύει από τους μύκητες. Χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο μελισσόχορτου: για τους πόνους στο στομάχι, για να βελτιώσετε τον ύπνο σας, για το άγχος και την κατάθλιψη και για να θεραπεύσετε τους σπασμούς του εντέρου αλλά και γενικά του πεπτικού συστήματος.

7. Δάφνη
Το αιθέριο έλαιο της δάφνης προστατεύει από φλεγμονές και λοιμώξεις και τονώνει το σώμα. Χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο δάφνης: αν υποφέρετε από φλεγμονή ή λοίμωξη στο δέρμα, τη στοματική κοιλότητα, τους μύες…

8. Γαρίφαλο
Είναι αντιφλεγμονώδες και αντιβακτηριδιακό. Τονώνει και μπορεί να λειτουργήσει και ως αναισθησιογόνο. Χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο γαρίφαλου: αν έχετε πονόδοντο, για την κούραση, για να ενδυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας.

9. Νιαούλι
Το νιαούλι, ή Melaleuca quinquenervia, είναι αντιφλεγμονώδες, αντιπαρασιτικό και αντισηπτικό. Απαλύνει τον πυρετό και αποσυμφορίζει τον οργανισμό. Χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο νιαούλι: για να στηρίξετε ένα σώμα πληγμένο από ιογενείς ηπατίτιδες, έρπη γεννητικών οργάνων, ιγμορίτιδα ή βρογχίτιδα.

Προσοχή! Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο, συμβουλευτείτε το γιατρό και φαρμακοποιό σας!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

parfum.gr © 2022