Το τριαντάφυλλο στην αρωματοποιία

rose

Χρόνια τώρα, το τριαντάφυλλο θεωρείται ο βασιλιάς των λουλουδιών, το λαμπρό αστέρι της αρωματοποιίας. Αλλά όπως και τα αστέρια του σινεμά, αποτελεί συχνά την πέτρα του σκανδάλου!

Οι fan του το αποκαλούν αιώνιο ενώ οι haters δηλώνουν ότι ανήκει στο παρελθόν. Για τους πρώτους τα αρώματα που περιέχουν τριαντάφυλλο συμβολίζουν τον ρομαντισμό και τον έρωτα, για τους δεύτερους θυμίζει περισσότερο το ροδέλαιο της γιαγιάς.

Πώς δημιουργούμε ένα ρόδινο άρωμα;

Υπάρχουν πάνω από 3000 είδη τριανταφυλλιάς στον κόσμο, αλλά δύο χρησιμοποιούνται συνήθως στην αρωματοποιία. Τα ονόματα τους; Tριανταφυλλιά Εκατόφυλλη και Τριανταφυλλιά Δαμασκού.

Η τριανταφυλλιά Δαμασκού, γνωστή και ως τριανταφυλλιά Τουρκίας, χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερο αιθέριο έλαιο που παράγει. Όταν αυτό το έλαιο χρησιμοποιηθεί στην αρωματοποιία, χαρίζει νότες φρεσκάδας και ένα απαλό, φρουτώδες άρωμα.

Αντίθετα η εκατόφυλλη τριανταφυλλιά δεν είναι κατάλληλη για την παραγωγή αιθέριου ελαίου. Αναμειγνύεται με αλκοόλ και παράγει ένα διάλυμα το οποίο μετά χρησιμοποιείται για την παραγωγή αρωμάτων. Αυτά τα αρώματα είναι πλούσια, λίγο πικάντικα και γεμάτα οξύτητα.

Από απλό καλλυντικό στην υψηλή αρωματοποιία

Αν και χρησιμοποιούσαμε το τριαντάφυλλο για χρόνια, ως ροδόνερο, τα πρώτα του βήματα στον κόσμο των καλλυντικών έγιναν κατά τη δεκαετία του ’20. Ήταν παντού! Αρωμάτιζε τις πούδρες, χάριζε έντονο κόκκινο χρώμα στα κραγιόν, έδινε το παρόν στις κρέμες και τα αφρόλουτρα. Κι αυτό γιατί το τριαντάφυλλο απαλύνει το ερεθισμένο δέρμα, καθαρίζει το λιπαρό δέρμα και γενικά χαρίζει φρεσκάδα και ομορφιά.

Κατά τη δεκαετία του ’90 το τριαντάφυλλο κάνει το ντεμπούτο του στην σκηνή της υψηλής αρωματοποιίας με το άρωμα Trésor του Lancôme. Από τότε όλοι οι μεγάλοι οίκοι αρωμάτων αγκάλιασαν το τριαντάφυλλο και όλες τις πτυχές του.

Τολμήστε!

Το τριαντάφυλλο είναι πολύτροπο και πολυδιάστατο. Ποιο είναι το κλειδί για ένα πραγματικά ΜΟΝΤΕΡΝΟ άρωμα; Ο συνδυασμός του τριαντάφυλλου με άλλα μοναδικά υλικά. Τολμήστε λοιπόν να δοκιμάσετε νέους και απροσδόκητους συνδυασμούς!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

parfum.gr © 2022