Τύπος δέρματος και σωστό άρωμα

perfume

Το δέρμα σας μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια αλλά και το ύφος του αρώματος σας. Πώς μπορείτε λοιπόν να διαλέξετε το κατάλληλο άρωμα ανάλογα με τον τύπο δέρματος σας;

Ανακαλύψτε το εδώ.

Ξηρό δέρμα

Το φυσικό pH του δέρματος μας είναι περίπου 6,5. Παρ’ όλα αυτά τα ξηρό δέρμα είναι πιο οξύ, αφού έχει χαμηλότερο pH. Η οξύτητα όμως επηρεάζει αρνητικά τη διάρκεια και ένταση του αρώματος. Πέρα από αυτό, κατά τη διάρκεια της ημέρας το άρωμα σας εξελίσσεται και αλλάζει μυρωδιά λόγω της οξύτητας αυτής.

Τι μπορείτε να κάνετε; Μία δημιουργική λύση είναι να ψεκάζετε άρωμα στα ρούχα και τα μαλλιά σας. Με αυτό τον τρόπο το άρωμα σας θα διατηρεί την ένταση και τη μυρωδιά του καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα αρώματα που πρέπει να προτιμάτε είναι αυτά με λιπαρή βάση και υψηλή περιεκτικότητα essence. Τα γλυκά και ξυλώδη αρώματα θα αναδείξουν τα χαρακτηριστικά του δέρματος σας.

Μικτό ή λιπαρό δέρμα

Σε αντίθεση με το ξηρό δέρμα, η μικτή και η λιπαρή επιδερμίδα έχουν υψηλότερο pH. Η λιπαρότητα σε συνδυασμό με τη χαμηλή οξύτητα έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργούν τον ιδανικό καμβά για οποιοδήποτε άρωμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα άρωμα που διαρκεί και διατηρεί την ένταση του για ώρες. Έτσι το ιδανικό είναι να βάλετε λίγο άρωμα στους καρπούς και στη βάση του λαιμού πριν βγείτε από το σπίτι σας.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

parfum.gr © 2022