Χρήσιμα tips για έναν σωστό αρωματισμό χώρου

Τα αρωματικά χώρου αποτελούν έναν εύκολο τρόπο για να αρωματίσετε τον εσωτερικό σας χώρο. Το άρωμα απελευθερώνεται από τον διαχυτή αρώματος σταδιακά, συνήθως με τη βοήθεια κάποιων bamboo sticks.

Γνωρίζετε όμως πως υπάρχουν κάποιες χρήσιμες πρακτικές που αν ακολουθηθούν μπορούν να εξασφαλίσουν τον βέλτιστο δυνατό αρωματισμό καταναλώνοντας την ελάχιστη ποσότητα από το αρωματικό έλαιο σας. Πρακτικές που αφορούν την τοποθέτηση του υγρού, την ένταση, το μέγεθος μιας συσκευασίας και άλλα.

Σωστή ποσότητα υγρού – συσκευασία
Ένας σωστός αρωματισμός βασίζεται στην ποσότητα του υγρού και το μέγεθος της συσκευασίας. Κάθε χώρος λοιπόν χρειάζεται και την κατάλληλη συσκευασία.

1) Για χώρους έως 10τμ, η επιλογή μιας συσκευασίας των 100ml αποτελεί ιδανική λύση. Συνιστάται για χώρους, όπως ένα υπνοδωμάτιο ή ένα μπάνιο με τη συγκεκριμένη συσκευασία να διαρκεί μέχρι και 4 μήνες.

2) Για μεγαλύτερους χώρους από 10 έως 25τμ, μια συσκευασία των 250ml αποτελεί την κατάλληλη λύση. Η συσκευασία μπορεί να διαρκέσει έως και 6 μήνες και συνιστάται για χώρους όπως ένα σαλόνι και το καθιστικό σας.

3) Για μεγαλύτερους χώρους που κυμαίνονται από 25 έως 50τμ, συνιστάται η επιλογή μιας συσκευασίας των 500ml που μπορεί να διαρκέσει έως και 8 μήνες.

Η διάρκεια του κάθε αρωματικού συνδέεται άρρηκτα με το μέγεθος και όσο μεγαλύτερος είναι ένας χώρος, τόσο πιο γρήγορα πρόκειται να εξατμιστεί ένα υγρό.

Ένας ακόμη βασικός παράγοντας είναι και το οξυγόνο που υπάρχει στον χώρο. Αν παρόλο το σωστό μέγεθος της συσκευασίας, το αρωματικό σας δεν μυρίζει τότε συνεπάγεται πως δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο στον χώρο σας. Όσο περισσότερο οξυγόνο υπάρχει σε μια ατμόσφαιρα, τόσο περισσότερο άρωμα διαχέεται στον χώρο.

Ένταση αρώματος
Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας μπορείτε να ρυθμίσετε και την ένταση του αρώματος σας είτε προτιμάτε μεγαλύτερη ή μικρότερη ένταση αρωματισμού.

Αν επιθυμείτε μεγαλύτερη ένταση, ποτίστε με το άρωμα τα sticks και από τις δυο πλευρές. Μια διαδικασία που μπορείτε να την επαναλαμβάνεται κάθε 2 με 3 μέρες ή πιο αραιά ανάλογα πάντα με την ένταση που εσείς επιθυμείτε. Είναι γεγονός πως το άρωμα διαχέεται περισσότερο όταν τα sticks είναι ποτισμένα. Αντίθετα, αν επιθυμείτε μικρότερη ένταση, εκτός από το ότι δεν χρειάζεται να αναποδογυρίσετε τα sticks μπορείτε να αφαιρέσετε ορισμένα sticks και γενικά να χρησιμοποιείτε λιγότερα.

Σωστή τοποθέτηση
Μια σωστή τοποθέτηση προϋποθέτει ιδανικά το αρωματικό σας να βρίσκεται στο κέντρο του χώρου που επιθυμείτε να αρωματίσετε ή τελοσπάντων κοντά στο κέντρο. Οπωσδήποτε, αποφύγετε να τοποθετήσετε το αρωματικό σας σε κάποιο σημείο όπου και υπάρχει κάποιο εμπόδιο (πχ. κάποιο ράφι από πάνω) καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν θα εξασφαλίσετε μια σωστή διάχυση στον χώρο. Επίσης, μην το τοποθετείτε κοντά σε καλοριφέρ ή κάτω από κάποιο κλιματιστικό διότι έτσι θα εξατμιστεί πιο γρήγορα.

Υγρό αναπλήρωσης
Τέλος, είναι καλό η αναπλήρωση ενός υγρού να γίνεται την κατάλληλη στιγμή. Μην αφήνετε ποτέ την ποσότητα να μειωθεί κάτω από το μισό. Αν ένα αρωματικό έλαιο βρίσκεται κάτω από τη μέση, η ένταση του αρώματος πρόκειται να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

parfum.gr © 2022